Biftek tarifi
Malzemeler:
- kuzu veya dana biftek (500 gr)
- konserve mantar (250 gr)
- kırmızı şarap (1 su bardağı)
- soğan (3 adet orta boy)
- sıvı ay çiçek yağı (2 yemek kaşığı )
- karabiber
- kekik
- kimyon
- tuz
Yapılışı:
Soğanlar uzun uzun doğranır. Yapışmaz bir tava içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyuyoruz ve etlerimizi içerisine atıyoruz. Etlerin rengi değişene kadar çevire çevire kızartıyoruz. Mantarları ve baharatları da içine atıp biraz daha kızarttıktan sonra içerisine 1 su bardağı kırmızı şarabı da içerisine döküp iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz. 20-30 dk arası sürekli çevirmeyi de ihmal etmeden pişiriyoruz. Biftek tarifi hazır.Arzu ederseniz pilav ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder