27 Eylül 2016 Salı

Biftek tarifi

Biftek tarifi

Malzemeler:

  • kuzu veya dana biftek (500 gr)

  • konserve mantar (250 gr)

  • kırmızı şarap (1 su bardağı)

  • soğan (3 adet orta boy)

  • sıvı ay çiçek yağı (2 yemek kaşığı )

  • karabiber

  • kekik

  • kimyon

  • tuz

Yapılışı:


Soğanlar uzun uzun doğranır. Yapışmaz bir tava içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyuyoruz ve etlerimizi içerisine atıyoruz. Etlerin rengi değişene kadar çevire çevire kızartıyoruz. Mantarları ve baharatları da içine atıp biraz daha kızarttıktan sonra içerisine 1 su bardağı kırmızı şarabı da içerisine döküp iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz. 20-30 dk arası sürekli çevirmeyi de ihmal etmeden pişiriyoruz.  Biftek tarifi hazır.Arzu ederseniz pilav ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Ve Son olarak Sizlere biftek tarifi hazırlanış resimleri;


biftek tarifi kırmızı şarap mantar kendin yap projeleribiftek tarifi kırmızı şarap mantar kendin yap projeleribiftek tarifi kırmızı şarap mantar kendin yap projeleribiftek tarifi kırmızı şarap mantar kendin yap projeleribiftek tarifi kırmızı şarap mantar kendin yap projeleri

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder